DIT. is improvisatie. theater. cabaret.

DIT. is een nieuw Nederlands improvisatie- en cabaretgezelschap. DIT. zet live en zonder herkansingen een aanstekelijke mix neer van improvisatie, theater en cabaret. Wij gaan verder waar TV ophoudt!

DIT. maakt creatieve en betrokken shows die voor een groot publiek toegankelijk zijn. De spelers dagen elkaar voortdurend uit om op de toppen van hun improvisatievermogen te spelen waardoor het publiek op het puntje van haar stoel gehouden wordt.

De cast van 9 acteurs en 2 muzikanten zijn stuk voor stuk spelers met een achtergrond in improvisatie, comedy, musical, theater en dans. Meerdere spelers zijn op diverse festivals en wedstrijden in de prijzen gevallen (waaronder het improvisatie songfestival en het Nederlands Kampioenschap Theatersport).

Cast

DE ACTEURS

Mathieu van den Berk
Afgestudeerd aan de Amsterdamse Theateracademie speelde Mathieu in theaters in het hele land, op Oerol, Over-het-IJ en de Karavaan. Hij won zelfs een heus bronzen kalf op het Nederlands Film Festival. Bij DIT. is Mathieu de meester in het ogenblikkelijk creëren van onvergetelijke karakters en typetjes.



Lars Sörensen
Lars won het improvisatie songfestival in 2005 en speelde geïmproviseerde musicals met sterren als Hetty Heyting. Als er muziek in het spel is, is Lars van de partij. Maar Lars is een all rounder en speelt net zo makkelijk een kikker met een puistje…




Karen Lagendijk
Een prachtige zangstem gecombineerd met een komische geest met vele in-, door-, en uitgangen. Werd Amsterdams Kampioen Theatersport in 2005 en was tweemaal achtereen finalist bij het Nederlands Studenten Kampioenschap. Karen zal haar mede DIT.ters altijd uitdagen om de grenzen van het mogelijke op te zoeken!





Lieselotte Nooyen
Van Letland via Israel terug naar Amerika en weer naar Nederland, overal vertoonde Lieselotte haar veel gevraagde impro kunsten. Zingen, karakters, diepgang, humor alles heeft ze in huis. In 2007 bereikte ze samen met Jacqueline zelfs de finales van het Nederlands Theatersport Kampioenschap.



Caspar Geraedts
Zegt zelf “verzeild te zijn geraakt” in het theater, en dat is dan maar goed ook. Weer een van die muzikale spelers die DIT. shows zo muzikaal maken. Speelde in 2007 en 2008 op het Internationaal Improvisatietheater Festival in Amsterdam maar in dat zelfde jaar speelde hij ook het puistje van de kikker…




Edwin van Koeverden
De man voor wie een spagaat en een dubbele flikflak binnenstebuiten net zo makkelijk zijn als traplopen voor de meesten van ons. Gebruikt Impro ook bij zijn werk met probleemjongeren en kan dus ook op speciaal verzoek geboekt worden voor bedrijfsshows…




David Groen
De man achter vele komische filmpjes voor onder andere JENSEN en De Nieuwste Show van BNN. Behalve filmmaker is hij ook acteur bij DIT. waar zijn komische brein alle ruimte heeft om uit te beelden wat niet op film past.







Jacqueline Fleskens
Onze eigen DIVA, afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. Bevestigde haar naam als diva en LaJacque won in 2008 het Improvisatie Songfestival. Is dus met Lars in goed gezelschap. Een dame die zich moeiteloos transformeert in de meest buitenissige rollen!





Ad-Just Bouwman
Met een achtergrond in musical en theaterdans en een fijngeslepen instinct voor improvisatie is Ad-Just een fysieke én verbale wervelwind op het podium. Half Nederland kon hem op de buis zien toen hij in 2007 de talentenjacht van het tv-programma de Lama's won. Bij DIT. gaat hij verder waar TV ophoudt: zijn constant verrassende en uitdagende spel maakt hem altijd weer spannend om naar te kijken.



DE MUZIKANTEN

Edwin Dertien
Een van onze twee muzikanten uit Enschede. Enschede? Ja de grond is daar blijkbaar goed voor muzikanten die iedere mogelijke muziekvorm beheersen en deze ook op ieder moment kunnen aanheffen.




Geert Meuffels
De Enschedese collega van Edwin. Net als Edwin eist ook hij zijn rol op tijdens de show door mee te improviseren en de spelers muzikaal uit te dagen. Een uitdaging die de muzikale cast van DIT. graag aanneemt!






DE CREW

Rod Ben Zeev
Artistiek Leider
Rod belandde via Israel en Amerika in Nederland. Hij begon zijn regiecarrière in een bejaardentehuis. Rod regisseerde voor het Chicago Improv Festival en speelde met bekende Amerikaanse groepen als Second City, The Annoyance Theater en Baby Wants Candy. In Nederland werkte hij voor Boom Chicago, regisseert hij voor het Internationaal Improvisatie Festival en is hij uiteraard de artistiek leider van DIT.!



David Dabekaussen
(in memoriam 1980-2008)
Uitvoerend Producent
David is samen met Rod initiatiefnemer van DIT. Hij speelde de afgelopen jaren als improvisatieacteur en -muzikant in talloze shows op Nederlandse podia en op diverse festivals in binnen- en buitenland, en kwam uit voor Nederland tijdens de "impro-interland Nederland-België" in 2006. Ook geeft hij les en workshops aan theatergroepen en bedrijven door het hele land.